Calitatile apei au fost descoperite in urma cu mii de ani, insa primii care le-au facut atat de populare au fost romanii, pe vremea cand baile publice s-au dezvoltat in intreagul imperiu. Utilizarea apei in scopuri terapeutice a fost motorul care a determinat aparitia unor metode din ce in ce mai ingenioase pentru a extrage aceste beneficii.

Romanii au pus in practica una dintre cele mai eficiente metode de folosire a apei, anume masajul prin folosirea naturala a fortei apei, din cascade. Tobias Smollet a fost insa cel care a scris eseul despre beneficiile apei, scriind astfel istoria moderna a hidromasajului. De acum, evolutia tehnologiei la nivel global a influentat aparitia celor mai complexe sisteme de hidromasaj.

Ce este de fapt hidromasajul?

Precum o indica si numele sau, acest tip de masaj foloseste puterea apei pentru a stimula diferite parti ale corpului. Pentru aceata se utilizeaza variate tipuri de jeturi cu apa precum cele subacvatice, cu bule, ploaie etc.

O cabina de dus de hidromasaj este echipata cu mai multe capete de jeturi, acestea exercitand un masaj prin presiunea cu care sunt evacuate. Exista un sistem de hidromasaj care permite mai multe posibilitati de setare a directiei jeturilor, avand de ales intre jeturi laterale, jeturi dorsale pentru masaj, cascade relaxante etc.

 

Printre beneficiile hidromasajului se numara:

  • Amelioreaza febra si intinderea musculara
  • Ajuta la relaxarea muschilor si fluidizarea circulatiei sangvine
  • Tonifica tesuturile si muschii in profunzime
  • Detensioneaza muschii si elimina durerile
  • Imbunatateste aspectul epidermei
  • Combate durerile cronice ale bazinului
  • Combate celulita
  • Amelioreaza insomnia cat si stresul cotidian
  • Revigoreaza organismul, respirator, digestiv si nervos
  • Lupta contra artrozelor, durerilor acute si cronce

 

Hidromasajul se poate efectua cu foarte multa usurinta chiar in caminul dumneavoastra, cu ajutorul tehnologiilor aplicate cazilor si cabinelor de dus. Acestea pot fi accesorizate incepand cu 2 pana la mai mult de 20 de duze de hidromasaj, in diferite dimensiuni. In plus, produsele mai complexe pot fi completate de optiuni de dezinfectare a sistemului de hidromasaj. Printre alte accesorii se pot numara tetiere pentru cap si spate care sa ajute la relaxarea totala a trupului, scaun sau colorterapii.

           

Marcile noastre

Ceramica ValdamaEurolegno MobiliDaniel RubinetterieGruppo TreesseCeramica AltheaCeramica VitruvitCeramica EsedraCeramica Scarabeo